Bidee apuvälineenä

Elektroninen WC-bidee pesee alapään puhtaaksi lämpimällä vedellä ja kuivaa lämpimällä ilmalla.

Yhteystietomme

Veden ja ilman lämpötila ohjelmoidaan laitteeseen käyttäjän mieltymysten mukaan. Käyttäjä voi ohjata bideen toimintaa kaukosäätimellä, joka voidaan kiinnittää seinään tai jota henkilö voi pitää kädessään. Asetukset ovat kannen alla, ettei niitä paineta vahingossa. Bidee asennetaan WC-istuimen päälle kannen tilalle ja se liitetään kylmävesi- ja sähköverkkoon.

Bideen käyttö eri kohteissa

Bidee on hyvä vaihtoehto silloin, kun paperin käyttö vessassa on hankalaa, esimerkiksi sairauden, vamman tai iän mukanaan tuomien ongelmien takia. Vessapaperia ei tarvita välttämättä lainkaan. Vedellä tapahtuva pesu on hellävarainen, mutta myös tehokas. Heikentyneen hygienian aiheuttamien ihoärsytysten ja tulehdusten määrä vähenee selvästi bideetä käytettäessä (tutkittu mm. Tanskassa laajassa Århusin tutkimuksessa).

Jos pesevää ja kuivaavaa WC-istuinta tarvitaan itsenäisen suoriutumisen turvaamiseksi ja avun tarpeen vähentämiseksi, kannattaa tiedustella, onko oikeutettu apuvälineseen. Viudetta Oy:n bideet on hyväksytty korvattaviksi apuvälineiksi ja Jasmin Care on testattu Pohjoismaissa huolella ja täyttää kaikki meidän vaatimuksemme (hyväksytty lääkinnälliseksi laitteeksi, kosteuden kestävä, IPX4 ja hyvä valikoima lisävarusteita).

Jos haluat tutustua bidee-apuvälineisiin ja kokeilla, on se mahdollista monella paikkakunnalla. Ota yhteyttä  ja kerromme missä tämä on mahdollista. Voit myös ottaa meihin yhteyttä kaikissa bideisiin liittyvissä kysymyksissä.

 

Voit myös ottaa meihin yhteyttä kaikissa bideisiin liittyvissä kysymyksissä.

Jasmin Care hoiva- ja palvelutalojen sekä kotihoidon tukena

Viudetta Oy on johtava pesevien ja kuivaavien bideiden asiantuntija ja niiden toimittaja hoiva-alalla Suomessa. Olemme työskennelleet terveydenhuollon ammattilaisten ja hoivaorganisaatioiden kanssa yli kymmenen vuoden ajan. Tavoitteenamme on auttaa ihmisiä, joilla on vaikeuksia käyttää WC:tä itsenäisesti.

Meillä on koko hoivasektorilla iso haaste: hoitohenkilöiden määrä pysyy samana, vaikka hoidettavien ja apua tarvitsevien määrä kasvaa. Markkinajohtajana ja julkishallinnon toimittajana tarjoamme aina asiantuntemuksemme ja konsultointimme hankkeissa. Tuotteitamme on käytössä lähes kaikissa Suomen kunnissa, ja olemme testanneet ratkaisuja ja tuotteita menestyksekkäästi useissa projekteissa.

Jasmin Care -bideeseen on saatavilla myös ominaisuus, jolla voidaan seurata käyttäjän WC-toimintoja: milloin vessassa käydään, kuinka pitkään vessassa ollaan ja mitä toimintoja bideestä käytetään. Näin saadaan dataa hoitavalle henkilökunnalle siitä, miten ruokailu ja vessassa asioinnit ovat sujuneet. Nämä tiedot yhdistettynä kodin järjestelmien antamaan muuhun dataan auttavat kohdistamaan hoidon ja avun oikein. Hoidon tuottavuus ja laatu paranevat samalla, kun käyttäjien omatoimisuus ja terveys paranevat.

WC-bideen käyttöä on tutkittu paljon. Esimerkiksi Århusin kunnassa Tanskassa asennettiin vuosina 2013–2017 yli 800 bideetä kotihoidon asiakkaille ja kerättiin kokemuksia sekä käyttäjiltä että kotihoidon henkilöstöltä. Käyttäjistä 90 prosenttia oli tyytyväisiä bideeseen, ja noin puolet kotihoidon henkilöstöstä raportoi työnsä helpottuneen nostojen vähentymisen, ajansäästön ja asiakkaiden paremman hygienian ansiosta. Tutkimuksessa laskettiin, että WC-bideiden ansiosta Århusin kunta säästää yli miljoona euroa vuodessa kotihoidon asiakkaiden terveyden ja omatoimisuuden parantuessa sekä hoidon tuottavuuden ja laadun parantuessa. 


Aiheesta on tehty myös opinnäytetyö: Kokemuksia pesevästä ja kuivaavasta WC-bideestä laitteen käyttäjiltä ja apuvälineitä käyttävien parissa työskenteleviltä, Anna Kuusisto & Sara Posti, 2017.

 

Tilaa omasi!