Bidee apuvälineenä

Arkielämää helpottava ja terveyttä edistävä tuote

Elektroninen WC-bidee pesee alapään puhtaaksi lämpimällä vedellä ja kuivaa lämpimällä ilmalla. Veden ja ilman lämpötila ohjelmoidaan laitteeseen käyttäjän mieltymysten mukaan. Käyttäjä ohjaa bideen toimintaa kaukosäätimellä, joka voidaan kiinnittää seinään tai jota henkilö voi pitää kädessään. WC-bidee asennetaan WC-istuimen päälle kannen tilalle, ja se liitetään kylmävesi- ja sähköverkkoon.

WC-paperia ei tarvita välttämättä lainkaan, joten bidee on hyvä apuväline silloin, kun paperin käyttö on hankalaa esimerkiksi sairauden, vamman tai iän mukanaan tuomien ongelmien takia. Vedellä tapahtuva pesu on hellävarainen, mutta kuitenkin tehokas. Heikentyneen hygienian aiheuttamien ihoärsytysten ja tulehdusten määrä vähenee selvästi bideetä käytettäessä (tutkittu mm Tanskassa isossa Århusin tutkimuksessa).

Kysy lisätietoja apuvälinepalveluista

Jos pesevää ja kuivaavaa WC-istuinta tarvitaan itsenäisen suoriutumisen turvaamiseksi ja avun tarpeen vähentämiseksi, kannattaa sitä tiedustella oman asuinkunnan apuvälinepalveluista. Viudetan WC-bideet ovat hyväksytty korvattaviksi apuvälineiksi. Jasmin Care on testattu Pohjoismaissa huolellisesti, ja se täyttää kaikki vaatimukset (CE-hyväksytty, IPX4 jne.).

Jos haluat tutustua bidee-apuvälineisiin eri kohteissa, löydät sellaisia esimerkiksi:

  • Helsinki: Toimiva koti (Ruosilantie 11, 00390 Helsinki)
  • Turku: Kunnon koti (ICT-City, Joukahaisenkatu 3, A-siipi, 2. krs, 20520 Turku)

Jasmin Care hoiva- ja palvelutalojen sekä kotihoidon tukena

Viudetta on johtava pesevien ja kuivaavien WC-bideiden asiantuntija ja toimittaja hoiva-alalla Suomessa. Olemme työskennelleet terveydenhuollon ammattilaisten ja hoiva- organisaatioiden kanssa yli 10 vuoden ajan. Tavoitteemme on auttaa ihmisiä, joilla on vaikeuksia pärjätä vessassa itsenäisesti.

Hoivasektorin suuri haaste on se, että hoitohenkilökunnan määrä pysyy samana samalla, kun hoidettavien ja apua tarvitsevien määrä kasvaa. WC-istuimen päälle asennettava elektroninen bidee pesee alapään puhtaaksi vedellä ja kuivaa lämpöisellä ilmalla. WC-bidee (kutsutaan usein myös washletiksi) korvaa WC-paperin kokonaan, tai sitä voidaan käyttää paperin jälkeen pesun suorittamiseen. Vedellä pesu on hellavaraista ja hygieenistä, ja se vähentää ihon ärsytystä sekä säästää luontoa.

Jasmin Care parantaa hoidon laatua ja tuottavuutta

Markkinajohtajana ja julkishallinnon toimittajana tarjoamme hankkeisiin asiantuntemustamme ja konsultointiamme. Tuotteitamme on käytössä lähes kaikissa kunnissa Suomessa, ja olemme testanneet ratkaisuja ja tuotteita menestyksekkäästi useissa projekteissa.

Jasmin Care -WC-bideeseen on saatavilla myös ominaisuus, jolla voidaan seurata käyttäjän WC-toimintoja: milloin vessassa käydään, kuinka pitkään siellä ollaan sekä mitä toimintoja bideestä käytetään. Näin hoitava henkilökunta saa dataa siitä, miten ruokailu ja WC-asioinnit ovat sujuneet. Nämä tiedot yhdistettynä kodin järjestelmien antamaan muuhun dataan auttavat kohdistamaan hoidon ja avun oikein. Hoidon tuottavuus ja laatu paranevat samalla, kun käyttäjien omatoimisuus ja terveys paranevat.

Tutkimus WC-bideen käytöstä Tanskassa

WC-bideen käyttöä on tutkittu esimerkiksi Århusin kunnassa Tanskassa. Århusissa asennettiin vuosina 2013–2017 yli 800 WC-bideetä kotihoidon asiakkaille. Samalla kerättiin kokemuksia sekä käyttäjiltä että kotihoidon henkilöstöltä.

Käyttäjistä 90 prosenttia oli tyytyväisiä WC-bideeseen, ja noin puolet kotihoidon henkilöstöstä raportoi työnsä helpottuneen nostojen vähentymisen, ajansäästön ja asiakkaiden paremman hygienian ansiosta. Tutkimuksessa laskettiin, että WC-bideiden ansiosta Århusin kunta säästää yli miljoona euroa vuodessa kotihoidon asiakkaiden terveyden ja omatoimisuuden parantuessa sekä hoidon tuottavuuden ja laadun lisääntyessä.

Opinnäytetyö

Anna Kuusisto & Sara Posti, 2017: Kokemuksia pesevästä ja kuivaavasta wc-bideestä laitteen käyttäjiltä ja apuvälineitä käyttävien parissa työskenteleviltäkäyttäjiltä ja apuvälineitä käyttävien parissa työskenteleviltä

Onko sinulla kysyttävää?

Jos mielenkiintosi heräsi tai sinulla on lisäkysymyksiä tuotteisiin tai yleisesti bideeseen liittyen, ota meihin yhteyttä.