Washlet eli WC-bidee

Pesevä ja kuivaava WC-istuin

WC-asiointi WC-paperilla pyyhkien tai alapesu bideesuihkulla ovat haastavia toimia, jos käsien tai selän liikuntakyky on rajoittunut. Nämä intiimit toimet haluaisimme varmasti hoitaa yksin, ilman apua. Siksi tarjolla on peseviä ja kuivaavia WC-istuimia eli washleteja. Puhdistus tapahtuu halutun lämpöisellä vedellä edestä ja takaa sekä kuivaus miellyttävän lämpöisellä puhalluksella ilman paperia.

WC-bideeistuin tavallisen istuimen tilalle

WC-bideeistuimia on saatavana sekä lattia- että seinäkiinnitteisiin WC-istuinmalleihin. Meiltä löytyy myös paljon käytettyihin IDO-, Arabia-, Svedbergs- jne.-istuimiin WC-istuimen kannen tilalle asennettavia ratkaisuja, joissa pesu- ja kuivausyksikkö on sisäänrakennettu WC-bideen kanteen. Käytössä olevan WC-istuimen kansi voidaan siis korvata tekniikan sisältävällä kannella, ja myöhemmin tilalle voidaan laittaa jälleen tavallinen kansi.

Mikäli WC-istuimen vaihto on mahdollista, on vaihtoehtoja enemmän. Hienoimmissa malleissa sekä WC-istuin että WC-bidee on suunniteltu yhtenäiseksi, jolloin saadaan viimeistelty design sekä vesi- ja sähköjohdot piilotettua rakenteisiin.

Mikä on washletin hinta?

Edullisin pesu- ja kuivausmekanismin sisältävä WC-istuin maksaa noin 1 600 euroa ja kalleimmat mallit useita tuhansia. Näiden hintojen lisäksi tulevat asennuskulut.

Jos pesevää ja kuivaavaa WC-istuinta tarvitaan itsenäisen suoriutumisen turvaamiseksi ja avun tarpeen vähentämiseksi, kannattaa sitä tiedustella oman asuinkunnan apuvälinepalveluista.

Perustoimintoja

Pesua varten istuimen takaosasta työntyy esiin ohut putkimainen suutin, joka ruiskuttaa vettä. Se ei kosketa käyttäjän vartaloa, ja se puhdistuu itsekseen sekä ennen käyttöä että sen jälkeen. Suuttimella on ainakin kaksi eri asentoa: toinen peräaukon pesua ja toinen naisten alapesua varten. Veden paine ja suuttimen suihkun laajuus ovat eri alueita pestäessä erilaiset.

Joissakin malleissa sijaintia ja vedenpainetta voidaan säätää tarkemminkin. Istuimissa on painetunnistin, joten pesu ei käynnisty ennen kuin istuimella istutaan. Sekä pesuveden että kuivauspuhaltimen ilman lämpötilaa on mahdollista säätää käyttäjän mieltymysten mukaan. Lisäksi valittavana saattaa olla eteen tai taakse liikkuva pesusuutin, hierova pesutoiminta tai tavallista leveämpi suihku.

Lisätoimintoja

Varustelluimmissa malleissa istuimessa voi olla lämmitettävä rengas, automaattisesti avautuva ja sulkeutuva istuinkansi, hajut poistava ilmansuodatin sekä yökäyttöä helpottavat led-valot. WC-bideissä on likaa hylkivä pinnoite, joka helpottaa ja nopeuttaa puhtaanapitoa.

Helppo käyttää

Pesun ja kuivauksen toimintoja ohjataan joko kaukosäätimellä tai istuimen sivulla olevilla ohjauspainikkeilla. Sitä voidaan ohjata myös erikseen hankittavalla, ohjelmoitavalla isolla napilla, jota voi painaa esimerkiksi jalalla.

Moniin malleihin voi liittää myös ympäristönhallintalaitteiden painikkeita, jolloin toiminnot käynnistyvät esimerkiksi ääniohjattuna. Kaukosäätimiä on monenlaisia, joten laitetta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti sen selkeyteen ja käytettävyyteen.

Turvallisuus

Viudetan myynnissä olevat WC-bideet ovat CE-hyväksyttyjä, jolloin ne oikein asennettuna ovat turvallisia käyttää (IPX4). Laitteet tarvitsevat sekä kylmävesi- että sähköliitännän, ja asennuksen saa tehdä vain alan ammattilainen. Mikäli riittävän läheltä löytyy maadoitettu sähköpistorasia, tarvitaan vain putkiasentajaa.

Onko sinulla kysyttävää?

Jos mielenkiintosi heräsi tai sinulla on lisäkysymyksiä tuotteisiin tai yleisesti washletiin eli bideeseen liittyen, ota meihin yhteyttä.